OM OSS VÄSKAN - VINNARE AV DAGENS INDUSTRIS DIGITALA GASELL

 VINNARE AV DAGENS INDUSTRIS DIGITALA GASELL

I 13 år har Dagens Industri utsett årets Gaseller, Sveriges snabbast växande företag. I år har en ny kategori tillkommit, den Digitala Gasellen. När priset delades ut vid den årliga Gasellgalan gick det till Västeråsföretaget Väskan som genom sin satsning på e-handel ökat sin tillväxt och nått såväl nya kundgrupper som marknader.

Priset delades ut i samarbete med Google och bakgrunden till det nya priset är insikten om att Internet har blivit en oerhört viktig faktor för de svenska företagens tillväxt och framgång.

Familjeföretaget Väskan, som är en av landets äldsta väsk- och handskbutikskedjor, blev tidernas första vinnare av priset med motiveringen:

“Vinnaren av Sveriges Digitala Gasell 2012 har funnits över 80 år och gått från en butik till flera. Deras steg ut på Internet skedde 2008 och sedan dess har webbförsäljningen vuxit till att stå för halva omsättningen. Och framtidsambitionen är stor. I en tid då 7 av 10 svenskar handlar på internet har vinnaren på exemplarist sätt förstått hur och var de bäst hittar, når och fångar in såväl sina befintliga som nya kundgrupper. De är kort och gott en stor inspirationskälla kring hur man tar steget från offline till online!”

Andreas Wahlsten på Väskan var glad över utmärkelsen och kommenterade det så här:

– Vi insåg ganska tidigt att det finns en geografisk begränsning i att enbart ha fysiska butiker. Med satsningen på webbutik och onlinemarknadsföring så når vi helt enkelt fler, både i Sverige och resten av världen. Nätet har varit en avgörande faktor för oss och kommer utan tvekan vara vår tillväxtmotor även framöver. I sortimentet finns idag t.ex tusentals olika resväskor.

OM VÄSKAN
Väskan är den äldsta väsk- och handskbutikskedjan i Sverige som fortfarande drivs av samma familj - nu i tredje generation som Väskan.com!

Företaget grundades år 1939 i Karlskoga av det äkta paret Birgit och Martin Wahlsten och våra tre butiker finns idag i Västerås och Uppsala. Det familjeföretaget blivit kända för är bl a den goda servicen, det stora sortimentet och den mycket kunniga personalen. Dessa tre viktiga kännetecken har bidragit till att bygga upp en mycket stor och trogen kundkrets genom åren.

 

© 2023 Copyright Väskan förbehåller sig alla rättigheter.