Hestra

Hestra handskar

Ett par handskar från Hestra är mer än bara ett par vanliga handskar. Handsktillverkaren Hestra började som ett familjeföretag på den småländska orten Hestra år 1937 och har sedan dess tillverkat handskar och vantar. Företagets historia började med att Martin Magnusson, som jobbade som skogshuggare, började med att tillverka läderhandskar åt resenärer som kom med tåget från Göteborg till backiga Hestra där de skulle åka skidor. Tidigt fick kunderna upp ögonen för den goda kvaliteten och sedan dess är Hestra inte minst förknippat med skidåkning. Hestra har varit handsk- och vantpartners med det svenska skidlandslaget och ingen mindre än Ingemar Stenmark.

I modern tid är Hestra ett internationellt företag med en ledande position på den kvalitativa handskmarknaden. Hållbarhet och kvalitet är två av ledorden som går hand i hand och som kund hittar du handskar för alla möjliga tillfällen – både friluftsliv och mode. Men också specialanpassade handskar för golf, klättring, mountainbike, fiske och så skidor såklart.

Att investera i ett par Hestra-handskar kostar oftast lite mer än många av konkurrenterna, men du får också högsta kvalitet. När du köper ett par handskar från Hestra köper du en accessoar som du kan ha större delen av livet om du vårdar den rätt.

Trots att det som började som ett familjeföretag hos familjen Magnusson idag har blivit en internationell aktör, är huvudkontoret kvar i den lilla småländska orten Hestra. Handskarna tillverkas i företagets egna fabriker vilket gör att man kan fortsätta säkerställa högsta kvalitet.

Årligen tillverkas över 2 miljoner par handskar av Hestra, som säljs av återförsäljare i över 30 länder världen över.

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-1 av 852

Fallande ordning
Sida
Per sida
© 2023 Copyright Väskan förbehåller sig alla rättigheter.